”I don’t love studying. I hate studying. I like learning. Learning is beautiful” – Natalie Portman

Tot auzim în stânga și-n dreapta păreri dintre cele mai diverse despre non-formal. Cine a auzit măcar în treacăt despre noi, știe că am îmbrățișat cu maximum de entuziasm și răspundere acest stil și ni l-am însușit în totalitate; acest stil de învățare, de dezvoltare, de descoperire… Pentru că multe sunt lucrurile pe care le putem face într-un mod non-formal.

Noțiunea generală de educație non-formală este relativ recent apărută în România, însă capătă din  ce în ce mai mult teren pe piața de profil. Tot mai mulți traineri, profesori, educatori se conving de beneficiile tipului de învățare în discuție și abordează tehnici proprii acestei metode. Și tot mai mulți oameni văd în acest concept o soluție pentru dezvoltarea reală, concret direcționată către zona în care resimt o nevoie sau dorință.

Educația non-formală are caracter voluntar și obține rezultate eficiente durabile într-un mod flexibil, dinamic, atractiv. Dintre beneficiile acesteia, trecem în revistă câteva pe care le-am identificat în mod real în cadrul training-urilor livrate de către noi: susține o învățare logică, bazată pe pNew-Header2ractică, favorizează crearea de legături între experiențele personale cotidiene și noțiunile teoretice însușite, încurajează creativitatea, permite participantului să-și găsească un stil personal de a asimila informațiile, este inovativă, stimulativă, inedită, încurajează diversitatea și multiculturalismul, este accesibilă și ajustabilă. Iar lista poate continua, fiecare participant poate resimți în felul său o astfel de experiență.

Non-formalul se poate aplica în multe situații de învățare, precum diverse cursuri extracurriculare pentru copii, conferințe cu caracter profesional, traininguri de dezvoltare personală și educație continuă pentru adulți sau chiar activități sportive, etc.

Tot ceea facem noi, echipa Crilia, se desfășoară sub amprenta non-formalului. Am studiat intensiv acest tip de învățare și am ajuns să îl iubim din foarte multe motive. Trebuie știut totuși că, în spatele unei experiențe de educație non-formală cu rezultate reale stau multe ore de pregătiri. Deși există uneori o tendință de a trata non-formalul la un nivel superficial, a livra sesiuni de învățare în acest stil necesită o documentare susținută și o organizare meticuloasă.Light Bulb

Asta pentru că un training non-formal trebuie să se adreseze direct necesităților participanților, să fie construit în jurul acestora, pentru ca ei să simtă în final o dezvoltare concretă în segmental vizat. Și pentru ca acest lucru să fie posibil, instrumentele de cercetare trebuie să fie foarte bine stabilite, doar așa reușind să ne contectăm, noi, trainerii, la nevoile și așteptările voastre, ale participanților.

Ca regulă generală  a învățării non-fromale, trebuie amintit că individul nu este tratat în contextul unui grup care nu îl definește, ci este susținut să își aducă o contribuție autentică proprie la formarea acestuia. Noi, la Crilia, suntem foarte atenți la aceste aspecte și căutăm să ne asigurăm că fiecare primește experiența pe care o dorește.

Indiferent dacă scopul participantului este dezvoltarea personală sau cea profesională,  mergem dincolo de exprimările scorțoase, vă întoarcem pe toate părțile și aflăm exact cum stă treaba pentru fiecare în parte, pentru a vă putea împacheta cât mai atractiv informația de care aveți nevoie.

Acestea fiind spuse, ne adresăm oamenilor d6a00d8351b44f853ef010536a1c73eeschiși care vor să se dezvolte în mod real, care caută mai degrabă să-și descopere noi abilități decât să îngroașe dosarul cu diplome, oamenilor care cunosc și recunosc importanța unei dezvoltări continue pentru sine. Și vă lansăm invitația de a gusta un pic din non-formalul pe care vi-l punem la dispoziție prin intermediul primei sesiuni din 2015 de trainiguri OPEN, 100% marca Crilia.

Haideți să învățăm, să creștem, să ne distrăm și să ne dezvoltăm împreună în moduri inedite de maxim efect!

VĂ AȘTEPTĂM LA TRAINING!