Facilitare – CRILIA
Share

Facilitare

Uneori echipele și proiectele au nevoie de un ochi din exterior pentru a străluci. Este posibil ca un obiectiv să fie atins mai repede și mai ușor dacă există implicarea cuiva din exterior care, folosind metodele potrivite, poate direcționa oamenii și discuțiile pe linia potrivită.

• Se diminuează timpul petrecut pentru atingerea obiectivului.
• Se obține claritate, mai repede și consens între oameni.
• Se adresează probleme de comunicare într-un mod constructiv.
• Se mediază conflictele de idei în beneficiul obiectivului propus.
• La final fiecare om din echipă știe ce are de făcut și când.

 

CE ESTE UN FACILITATOR?

Un facilitator este o persoană care sprijină grupurile să acceseze cele mai bune idei. Indiferent de obiectivul propus, facilitatorul are rolul de a adresa întrebările potrivite pentru a ghida grupul către cel mai bun rezultat posibil.

Unele grupuri nu au nevoie de facilitare. De exemplu grupurile care au întâlniri informative sau pentru realizarea de anunțuri, prezentarea de rapoarte etc.

Există, însă, uneori, situații mai dificile cu care grupurile trebuie să lucreze. De exemplu lansarea unui produs, realizarea strategiei anuale, planificarea unui proiect nou, inițierea de membri noi în echipă  sau când grupurile se confruntă și cu provocări legate de clarificarea rolurilor în proiecte noi, conflicte și probleme de comunicare etc. În aceste cazuri, ajutorul unui facilitator extern poate face lucrurile mai ușoare, mai clare, într-un timp mai scurt.

Stabilim împreună unde este nevoie de facilitare

Contactați-ne!
0px
Facilitare