Cultivarea relațiilor
workshop
Activități de creștere a stării de bine acasă și la birou
Ești fericit? Ești bine cu tine? Probabil stai puțin să te gândești.
Presiunea societății de a găsi fericirea e una mare, se pare. Din toate colțurile ni se strigă TREBUIE SĂ FII FERICIT!!! Bine-bine, dar cum?
Se pare că există 12 activități specifice pe care le putem realiza pentru creșterea și menținerea stării noastre de bine, pentru că – și bănuiesc că acesta e și gândul tău – a fi fericit înseamnă un pic de muncă, fericirea nu vine în zbor și poposește lin pe căp’șoarele noastre și nici nu e găsită la colțul străzii așa cum poate ni se mai întâmplă cu, să zicem, portofelele.
În cadrul workshop-ului povestim despre starea de bine în general și abordăm una dintre cele 12 activități care ne pot crește starea de bine: Cultivarea relațiilor
Susan Pinker, spune în cartea sa, „The Village Effect”, că există un studiu legat de longevitate realizat pe parcursul a 7 ani de către Julianne Holt-Lunstad care este cercetător la Brigham Young University. În acest studiu apar menționați și evaluați o serie de factori care influențează cât de mult trăiește o persoană. Primii, factorii cu influența cea mai puternică asupra lungimii vieții noastre sunt Integrarea socială și Numărul de relații apropiate (de calitate) pe care le avem cu ceilalți.
Altfel spus, cu cât interacționez cu mai mulți oameni zi de zi, chiar și necunoscuți și cu cât am un număr de oameni apropiați la care pot apela atunci când am nevoie de bani, am nevoie de cineva care să stea cu copii când am o urgență sau să-mi împrumute mașina când este urgent etc., cu atât am șanse să trăiesc mai mult.
Așadar, aruncăm o privire peste viața noastră și oamenii din jurul nostru, descoperim strategii pentru a menține relațiile sociale actuale și încercăm să schimbăm obiceiuri pentru a deschide ușa unor relații sociale noi.
Iar dacă ești interesat, să știi că planificăm întâlniri lunare despre Starea de bine. Fii cu ochii pe noi!
Așadar, vă invit cu drag pe 2 octombrie, de pe la 17.45 la o cafea sau ceai, un fruct sau ceva dulce, iar de la 18.00 începem lucrările. La 20.00 finalizăm și plecăm acasă cu metode concrete de aplicat pentru creșterea stării de bine.
- Trainer : Crina Penteleychuk
- Loc : Iași
- Când : 2 octombrie 2018
- Interval orar : 18.00-20.00
- Grup maxim : 12 participanți
- Preț : 19 euro