TRAINING 7-28 NOV.: Comunicare Empatică – exersează-ți creierul social! | CRILIA

TRAINING 7-28 NOV.: Comunicare Empatică – exersează-ți creierul social!

(program 4 săptămâni, 2h/săptămână)
Trainer: Crina Penteleychuk
Loc:  Iași
Perioada: 7 – 14 nov. 2017 (în fiecare marți)
Interval orar: 18.00 -20.00 
Grup maxim: 12 participanți
Preț: 239 lei
 

 

Uneori modurile de comunicare uzuale nu funcționează, iar, după o serie de cercetări, Newberg și Waldman au constatat că o conversație dificilă se poate transforma într-una binevoitoare în doar câteva minute – dacă se face apel la Comunicarea Empatică.

Comunicarea Empatică pune în centru grija pentru interlocutor. Eu ca emițător sunt responsabil de reușita comunicării și am nevoie de abilități de interrelaționare, abilități sociale, inteligență emoțională.

Inițial dezvoltată pentru a ajuta cuplurile aflate în dificultate, comunicarea empatică a fost extinsă  treptat în spitale, unde medicii au folosit-o în transmiterea veștilor proaste către pacienți, ulterior făcându-și loc și într-un modul MBA.

Fie că interacționezi cu șeful sau cu un subaltern, fie cu partenerul de viață, cu copilul sau cu un necunoscut, Comunicarea Empatică ajută la îmbunătățirea relațiilor sociale, la îndepărtarea neînțelegerilor și a conflictelor și contribuie la menținerea unei atmosfere de cooperare între toți cei implicați în comunicare.

Nu avem creierul dezvoltat complet pentru comunicare de finețe decât în jurul vârstei de 30 ani. O gașcă de neurologi și psihologi au făcut o serie de experimente, de teste și au ajuns la concluzia că un proces de  comunicare eficientă poate avea aceste componente pe care le vom aborda în cele 6 săptămâni ale programului.

Tematici pe sesiuni

7 nov. Sesiunea 1: Relaxează-te și Rămâi prezent. Cultivă liniștea interioară și Întărește atitudinea pozitivă

14 nov. Sesiunea 2: Reflectează asupra valorilor tale cele mai profunde și Accesează o amintire plăcută

21 nov. Sesiunea 3: Observă semnalele nonverbale

28 nov. Sesiunea 4: Exprimă-ți aprecierea și Vorbește cu căldură. Vorbește rar, Vorbește succint și Ascultă în profunzime