AMAZING Facilitators – CRILIA
Share

IAȘI, 3-18 noiembrie 2018

AMAZING Facilitators

Ediția PILOT

AMAZING Facilitators

AMAZING Facilitators

3-4 nov. / 17-18 nov. 2018
Participă la prima ediție de AMAZING Facilitators!

AMAZING Facilitators este un program de dezvoltare a abilităților de facilitare a grupurilor în atingerea obiectivelor și identificarea celor mai creative idei și se adresează celor care sunt în poziție de team leader, coordonatorilor de departamente, managerilor de proiecte și oamenilor care lucrează cu grupuri în general.

Tu vrei să devii un Facilitator AMAZING?

ÎNSCRIE-TE!

Programul AMAZING

3-4 nov.
2018

Interval orar:
10.00-16.30

Tematici

Ce este și ce nu este facilitarea. Rolul unui facilitator. Începem trainingul delimitând puțin conceptul, intrăm puțin în amănunt și creăm o imagine de ansamblu a ceea ce înseamnă facilitarea și facilitatorul.

Pregătirea pentru facilitare. Cum mă pregătesc pentru o sesiune pe care trebuie să o facilitez. Ce materiale am nevoie ce informații trebuie să dețin. Stabilirea agendei și obiectivelor, cunoașterea oamenilor.

Stiluri de comunicare ale participanților. Cum sunt participanții diferiți și cum să creez cadrul potrivit pentru a ajunge la obiectivul stabilit.

Dinamica de grup. Ce trebuie să știu despre grupuri. Ce se va întâmpla în grupurile mele de participanți și e nevoie ca eu, facilitator, să gestionez.

17-18 nov.
2018

Interval orar:
10.00-16.30

Tematici

Metode pentru facilitare. Ce metode și instrumente pot folosi pentru a ajuta grupul să ajungă la rezultatele dorite.

Metode de energizare a grupului. Din când în când ajută să pot ajuta grupul cu puțină energie într-un mod potrivit și creativ.

Metode de colectare de informații. Dincolo de scris la flipchart, cum pot colecta informațiile generate de grup astfel încât să poată fi cât mai vizibile, clare și utile.

Metode de identificare de soluții și idei. Cum provoc grupul să meargă dincolo de ideile arhi-cunoscute de pe căile deja bătute.

Materiale și mediu. Care este atmosfera pe care vreau să o creez și ce materiale sunt utile pentru sprijinul grupurilor

Participanții facilitează. Momentele în care tu poți arăta cum te-ai schimbat, ce ai învățat, ce poți ca facilitator. Tot aici descoperi și ce trebuie să mai adaugi, să mai schimbi să mai tai și la care vom lucra împreună în următoarele 2 luni.

Beneficiile AMAZING

Diplomă de absolvire
Vei primi la finalul trainingului o diplomă de absolvire în care vor fi menționate toate competențele, împreună cu o fișă individuală de feedback, în care vor fi detaliate abilitățile tale ca facilitator.

Apartenență la comunitate
Vei face parte din primul val ce va constitui o comunitate de facilitatori ce se va contura după programul de training. În interiorul comunității vom dezvolta programe și oportunități de continuă dezvoltare.

Experimentare într-un mediu sigur și neinvaziv
În cadrul programului vei avea posibilitatea de a experimenta, într-un mediu sigur și neinvaziv, metodele deja testate de trainerii noștri. Vezi cum se simte poziția de facilitator și unde e nevoie de ajustare. Testăm și ne căutăm stilul.

2 luni de follow-up
2 luni de follow-up în care te vom sprijini în tot ce faci ca facilitator. Vom fi alături de tine, îţi vom oferi sfaturi, te vom pune la treabă şi îţi vom da feedback. Primești temă pentru acasă și ne întâlnim să discutăm cum a fost.

Poți deveni colaborator Crilia
Îți oferim şi posibilitatea de a colabora cu noi în facilitarea grupurilor cu care Crilia lucrează.

Rezultatele AMAZING

În urma programului, un AMAZING Facilitator va vedea următoarele rezultate:

Va stăpâni noţiunile de bază în facilitare.

Va folosi metode și instrumente pentru gestionarea procesului de facilitare.

Va valorifica diversitatea participanților pentru beneficiul întregului grup.

Va identifica dinamica de grup și să o va folosi în beneficiul atingerii obiectivelor stabilite.

Va utiliza resurse materiale potrivit cu nevoile grupului.

Va adresa întrebări variate pentru a obține răspunsuri creative.

Va identifica și adresa factori perturbatori în cadrul grupului.

Vrei mai mult? Devino TRAINER AMAZING!

AMAZING Trainers!

Crina Penteleychuk
Fondator & Trainer

Sunt trainer de 14 ani. De 14 ani lucrez cu grupuri mai mari sau mai mici, în training sau în teambuilding. În fiecare dintre aceste situații am facilitat atingerea unor obiective ale grupului. Un trainer ar cam trebui să știe să facă asta. Ar trebui să aibă metodele, abilitățile și competența de a facilita.

Și cum nu toată lumea ar trebui să fie trainer, dar toată lumea care lucrează cu grupuri ar trebui să aibă abilități minime de facilitare, iată această ediție pilot de program Training of Facilitators pe care vreau să îl cresc mare.

În peregrinările mele prin mediul corporate cu training și teambuilding mi-a fost dat să tot aud lucruri, obstacole cu care se întâlnesc oamenii. Unele dintre ele sunt: ședințe multe și interminabile, discuții multe fără rezultate concrete, direcții vagi, necunoașterea completă a rolului în echipă, nerespectarea termenelor limită, lipsa responsabilității.

Un facilitator, o persoană cu abilități de facilitare, va ajuta la depășirea acestor obstacole, va putea valorifica resursele grupului pentru a ajunge mai repede la obiectiv.

Am creat acest program pentru a răspunde acestor nevoi și a sprijini team leaderii, coordonatorii de departamente și oamenii care lucrează cu grupuri în general, să fie mai productivi, mai eficienți.

Investiția ta

(scutit de TVA)

Întră în comunitatea facilitatorilor AMAZING!

ÎNSCRIE-TE!
0px
AMAZING Facilitators