Unii ar spune că e o discuție dintre Creier și Inimă, eu aș zice că e o discuție extrem de relaxantă despre un subiect extrem de vast — fericirea.
În acest prim episod de podcast în format discuție vei regăsi informații și experiențe care au ca punct central fericirea. Încercăm împreună, eu și Raluca, să răspundem întrebărilor: “Ce este fericirea?”, “Ce pot sa fac pentru a fi fericit?”, “Ce ne influențează fericirea?”, “Ce e important când mă uit la fericire?”. Spre final, avem un exercițiu de fericire live care să contribuie la starea ta de bine.
Raluca este primul om care vine în podcastul Mind The Training ca invitat! Este prima experiență de acest gen pentru amândouă, dar uite că am reușit să atingem punctual lucruri care cred că pot fi utile pentru propria fericire.
Ascultă podcast Mind the Training pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Stitcher sau orice platformă de streaming.
În acest episod de podcast, vei afla despre:
- Ce influențează fericirea și conceptul 50-40-10
- Interior vs. exterior în fericire
- Experiențe personale de fericire
- Lucruri concrete pe care le poți face pentru a-ți crește gradul de fericire
- Cum poți afla care este base line-ul de fericire propriu
Despre Raluca Petrache:
- Trainer (de peste 13 ani) și coach (certificări NLP, The NeuroMindfulness® Institute)
- Construiește și livrează programe care invită atenția la interior, conștientizarea și cultivarea a tot ceea ce înseamnă interiorul, pentru a fi noi bine cu noi
- Aduce în programele ei și în interacțiunile cu oameni și echipe elemente din psihoeducație, psihologie pozitivă, hipnoterapie, tehnici de Time Line Therapy™ (TLT) si Creating Your Future®
O puteți găsi pe Raluca pe Facebook sau pe Linkedin și în curând apare și www.ralucapetrache.ro unde puteți citi în tihnă cu ce se ocupă.
Oameni și resurse menționate în episod:
- Modelul PERMA+ Dr. Martin Seligman
- Sonja Lyubomirsky — The How of Happiness
- Chestionarul fericirii de la Oxford
- Bonus: dacă doriți să faceți Testul fericirii de la Oxford sau cel de Potrivire a activităților pentru fericire, le puteți găsi online (google it) sau le puteți descărca pe amandouă de aici.
Pentru cei dintre voi care sunteți în căutarea fericirii și încă mai aveți nevoie de alte sugestii,
aruncați un ochi și peste programul PCM® (Process Communication Model).