(program 6 săptămâni, 2h/săptămână)
Trainer: Ioana Gîrmacea
Perioada:  24 sept. – 29 oct. 2015 (în fiecare joi)
Interval orar: 18.00 -20.00 
Grup maxim: 12 participanți
Preț: 49 lei/sesiune 
239 lei/program
[aio_button align=”right” animation=”none” color=”red” size=”small” icon=”none” text=”DĂRUIEȘTE UN TRAINING!” relationship=”dofollow” url=”http://goo.gl/forms/NRJyF05ciJ”]
 
[aio_button align=”right” animation=”none” color=”red” size=”small” icon=”none” text=”INSCRIE-TE ACUM!” relationship=”dofollow” url=”https://docs.google.com/a/crilia.ro/spreadsheet/viewform?formkey=dHltcEt3eko0Nmt4WTNKTkF2MTFsamc6MQ”]

 

… învață cum să înveți. Eficient. Plăcut. Pentru toată viața.

Dacă te-ai săturat de anii de școală și aproape că te gândești cu teamă la a mai învăța ceva nou, e posibil să fim colegi de generație. Cu siguranță am trecut prin același sistem de învățământ și știm ce înseamnă să înveți de nevoie, nu de plăcere. Și totuși, învățarea face parte din viața noastră.

Vino la acest training cu dorința de a învăța ceva nou, ceva ce îți dorești sau de care ai nevoie, și poate că amâni de mult timp. Alege orice: un curs pentru serviciu sau facultate, o carte pe care îți dorești de mult să o studiezi dar amâni pentru că nu ai timp chiar acum și nu vrei să uiți repede totul din ea, o deprindere nouă. Sau vino doar pentru că te pasionează să mai afli despre cum funcționează creierul uman, gândirea și memoria.

Alege-ți un scop, și timp de 6 săptămâni ai șansa de:

  • a trece de la novice la semi-expert, în orice ai ales tu să înveți,
  • a exersa folosind tehnici pe care le descoperim împreună,
  • a îți construi propriul traseu potrivit pentru a învăța mult mai plăcut și eficient tot restul vieții.

Tematica pe sesiuni:

24 sept.Care este stilul tău? De ce nu e eficient să înveți ca un zombie?
Fiecare dintre noi are o proprie combinație de stiluri în care percepe și prelucrează informația. Vei descoperi care sunt stilurile potrivite ție, precum și tehnici pe care le poți folosi pentru a înțelege mai ușor informația și a favoriza memorarea de lungă durată.
1 oct.Cum gândește creierul? O privire cu lanterna.
Află care este diferența dintre diferite moduri în care creierul nostru “gândește” noile informații. Descoperim capacitatea de procesare a creierului, de ce are nevoie el și câteva tehnici care ne ajută să învățăm chiar și atunci când dormim sau nu suntem conștienți.
8 oct.De ce e bine să amâni? Și cum să te recompensezi.
Procrastinarea ….da. E la modă să declarăm că nu ne place de ea. Care e rolul amânării, repetării și spațierii în învățare? Și din nou tehnici, de data aceasta pentru organizarea informației, a metodelor pe care le aplicăm când învățăm și a timpului pentru a ajunge la rezultatele dorite.
15 oct.Cum funcționează memoria? Chiar putem crește noi neuroni?
Ce face ca unele informații să fie memorabile și altele ușor uitate? Memoria e o rețea sau un depozit? Ce capacitate are memoria de lucru, cine lipește informația în memorie ca un super-glue, cum ajunge informația în memoria de lungă durată și ce se întâmplă cu ea apoi? Unde și cum stimulăm creșterea și supraviețuirea noilor neuroni?
22 oct.Pachetele de informații. Cine e caracatița atenției.
Aici discutăm despre cum unim informațiile în memoria noastră, ce ne ajută mai mult: logica sau creativitatea? Ce e învățarea de jos în sus și de sus în jos. Folosim câteva tehnici de grupare și memorare a informațiilor care ne ajută să cream, întărim și lărgim noi tipare neuronale.
29 oct.Iluzia cunoașterii și sindromul impostorului
Ce e dreptul la greșeală în învățare? Care sunt etapele pe care le parcurge cunoașterea, ce se întâmplă dacă învăț prea mult, sau amestecat, sau tot repet aceeași informație până o țin minte? Cum îmi pot repara și antrena creierul, când să colaborez și când să-mi opresc empatia?

 

Iar dacă ești trainer sau cadru didactic, ori lucrezi în resurse umane sau management, consideră modulele acestea ca oportunitate de a înțelege mai bine nevoia oamenilor de dezvoltare personală și cum să îi ajuți să o satisfacă eficient.

Vom realiza împreună:

  • Explicarea unor informații corelate din educație, neuroștiință, psihologie cognitivă, NLP;
  • Activități practice pentru a exersa diferite tehnici în cadrul celor 6 întâlniri și între ele;
  • Câte un traseu de învățare personalizat pentru fiecare participant;
  • Motivarea și sprijinirea fiecărui coleg pentru a își atinge obiectivele de învățare.

ÎNSCRIE-TE completând acest FORMULAR.

[aio_button align=”center” animation=”none” color=”gray” size=”small” icon=”none” text=”Vezi toate programele de training – 2015″ relationship=”dofollow” url=”https://crilia.ro/training-open-2015/”]