(program 6 săptămâni, 2h/săptămână) Trainer: Alma Andrei Perioada: 30 apr. – 4 iun. 2015 (în fiecare joi) Interval orar: 18.00 -20.00 Grup maxim: 12 participanți Preț: 49 lei/sesiune 239 lei/program [aio_button align=”right” animation=”none” color=”red” size=”small” icon=”none” text=”DĂRUIEȘTE UN TRAINING!” relationship=”dofollow” url=”http://goo.gl/forms/NRJyF05ciJ”] [aio_button align=”right” animation=”none” color=”red” size=”small” icon=”none” text=”INSCRIE-TE ACUM!” relationship=”dofollow” url=”https://docs.google.com/a/crilia.ro/spreadsheet/viewform?formkey=dHltcEt3eko0Nmt4WTNKTkF2MTFsamc6MQ”] |
Cu siguranță ai experimentat într-o formă sau alta zicala „problemele există pentru a fi rezolvate…”.
Îți propun un exercițiu: înlocuiește cuvântul problemă cu orice altceva dorești și vezi ce obții. Existența noastră se desfășoară continuu și indiferent despre ce este vorba pe axa pozitiv – negativ (cu toate variațiunile care îți vin în minte). Așa este și în cazul rezolvării de probleme: în funcție de cât ești de pregătit să le întâlnești, pe axă, ești mai aproape de sensul pozitiv sau de sensul negativ…
Dacă, câteodată, te simți copleșit, dacă, câteodată, nu știi cum să o scoți la capăt, dacă ești frustrat, obosit, neputincios, dacă îți dorești continuu să fii în concediu e semn că unele lucruri/ evenimente/ întâmplări ale vieții te depășesc, dar pentru toate există o soluție și, în acest caz, este trainingul de rezolvare de probleme.
Ce vei învăța în urma acestui training? Că rezolvarea de probleme este un proces întreg care are următorii pași:
- definirea clară a problemei,
- identificarea soluțiilor posibile de aplicat pentru rezolvarea ei
- alegerea și implementarea unei soluții găsită anterior (de preferință, cea mai bună!)
- evaluarea rezultatului
De ce e important să știi să-ți rezolvi problemele? Pentru că economisești energie pe care o poți direcționa spre lucruri care îți fac plăcere, pentru că îți va fi mai ușor să-ți îndeplinești obiectivele, pentru că vei inter-relaționa cu mai multă ușurință și încredere, pentru că vei ști să faci diferența clară între „trebuie” și „vreau” sau „aleg să…”
Trainingul se va desfășura în șase întâlniri:
30 apr. Sesiunea 1: Definirea conceptului de problemă: analiza situației, evaluarea problemei, recunoașterea propriilor limite și depășirea lor.
7 mai Sesiunea 2: Etapele rezolvării unei probleme: argumente combinate, contradicția unui argument, argumente de tip „ori- ori”, dileme false, condiționări, argumente adevărate dar slabe, folosind condiționările sau condițiile necesare și suficiente ale mediului, concluziile trase.
14 mai Sesiunea 3: Metode și tehnici de rezolvare a problemelor: argumente ascunse, concluzii eronate, managementul emoțiilor, focusul pe rezultat, de- construcția problemelor, depășirea credințelor de tipul: „nu va merge așa…” sau „dar așa am procedat mereu…”
21 mai Sesiunea 4: Identificarea barierelor și capcanelor ce apar în procesul de rezolvare a problemelor: managementul schimbării (rezistența la schimbare), argumentarea în legătură cu experiența proprie, prin analogie, generalizarea.
28 mai Sesiunea 5: Metode creative de rezolvare a problemelor: creativitatea și inovarea- ca abilități personale folosite în rezolvarea de probleme, cum să-ți găsești inspirația, cum să-ți stimulezi creativitatea și cum să-ți dezvolți procesul de inovare.
4 iun. Sesiunea 6: Eficientizarea rezolvării problemelor: rezolvarea de probleme este un rezultat al gândirii, are legătură cu asumarea sau neasumarea responsabilității, luând în calcul consecințele și soluțiile identificate, are legătură cu capacitatea de a lua decizii, gândirea critică.
ÎNSCRIE-TE completând acest FORMULAR.
[aio_button align=”center” animation=”none” color=”gray” size=”small” icon=”none” text=”Vezi toate programele de training – 2015″ relationship=”dofollow” url=”https://crilia.ro/training-open-2015/”]