Eu cum înțeleg durerea? Copiii în jurul bolii, morții și a altor momente dificile din viață.

În februarie, la Serile Crilia vine Elena. Elena, un copil mai mare ea însăși, lucrează cu copii din postura de psihoterapeut, îi sprijină să treacă peste momente dificile din viața lor.

Elena a ales ca subiect de discuție unul delicat, dar important pentru părinți, mai ales pentru cei care au copii ce se află în momente dificile din viața lor în relația cu ei înșiși sau în relația cu adulții din imediata lor apropiere: Durerea.

Iată câteva cuvinte de la invitata noastră:

Viaţă nu ne iartă în ce priveşte durerea. Noi, adulţii, le parcurgem cum putem, cu ajutor sau fără. De multe ori trăim cu impresia durerea şi momentele noastre dificile nu sunt prea bine înţelese de copiii noştri şi atunci alegem de multe ori nu prea vorbim despre ce ni se întâmplă cu ei. Poate sunt mici şi nu au capacitatea de a înţelege, poate vrem să îi protejăm de durere. Copiii simt durerea şi o procesează, în manieră proprie. Şi rămân cu nişte experienţe de învăţare. Mai mult sau mai puţin de ajutor pentru ce vor trăi în continuare.

Și dacă vrei să fii părtaș la această experiență, iată:

Când? Joi, 23 februarie, ora 18:00

Unde? FIKA Iași (Lângă Librăria Junimea din Piața Unirii)

Cât mă costă? Cât te lasă inima (donația minimă recomandată– 10 lei). Împreună vom contribui la transformarea destinului unui tânăr într-o poveste de succes. Contribuim la educația și dezvoltarea unui bursier din cadrul Fondului de burse al Fundației Comunitare Iași

Cum mă înscriu? Completează repede repejor acest FORMULAR, iar în 24 de ore vei primi confirmarea de la noi.

Şi dacă nu te-am convins, o lăsăm pe Elena să vă mai spună despre ea:

Sunt psihoterapeut de familie şi drumul profesional m-a apropiat mult de copiii şi tinerii aflaţi în dificultate: abuz, boli terminale, dificultăţi emoţionale, divorţ, pierderea cuiva drag. După aprope 8 ani de lucru cu familii şi copii, am proiectat programe de educaţie emoţională pentru copii şi tineri, convinsă gestionarea şi cunoaşterea propriilor emoţii reprezintă un prim pas în a trece prin situaţii dificile şi a rămâne conectaţi cu cei dragi.