Serile Crilia – Mădălina Cocea – CRILIA
Share

Serile Crilia – Mădălina Cocea

Armonia dintre știință și poveste

Toamna asta ne scoate la iveală roadele create de Mădălina Cocea, un membru activ al comunității ieșene și o descifratoare a secretelor măsluite de cercetările științifice. Știm că sună pompos, dar nu oricine știe să jongleze cu noțiuni precum „nanoparticule” sau „cinetica de reacție”, nu? N-a fost greu să ne-o dorim alături, căci imediat ne-a aprins beculețul cu preocupările ei. Așa că după prima discuție: hop, i-am și lansat invitația!

Iată câteva cuvinte de la Mădălina despre ceea ce vă așteaptă la eveniment:

Dacă vreodată auziți la știri că „Cercetătorii din Iași au descoperit că…” înseamnă că am făcut deja cunoștință. Nu sunt om de știință, dar îmi place să aduc la suprafață, din mormanul de cifre, experimente și metodologii, informațiile fascinante despre cercetare.

Vorbesc cu cercetători și le traduc studiile din limba „științească” în cuvinte pe care să le înțeleagă oricine. Apoi încerc să le fac cunoscute, așa cum merită.

Și cercetarea este o poveste. Fără știință, nu ne putem dezvolta, iar fără povești nu putem trăi.

Hai alături de noi într-o nouă experiență în stil crilian!

Când? Joi, 27 septembrie, ora 18:00

Unde? Hub 932, Str. Spinți nr.18, Iași

Cât mă costă? Cât te lasă inima (donația minimă recomandată– 10 lei). Suma strânsă în cadrul acestei ediții va merge către fondul de urgență de la Fundația Serviciilor Sociale Bethany.  

Cum mă înscriu? Completează repede repejor acest FORMULAR, iar noi îți rezervăm un loc la eveniment.

Dacă mai stai încă pe gânduri dacă să vii ori ba, uite ce ne spune Mădălina despre ea:

Am o experiență de 15 ani în domeniul relațiilor publice și comunicării în domeniul academic. Am lucrat în primul birou de comunicare universitară din România. Mereu când lucrurile au devenit o rutină mi-am inventat noi provocări.

Zilele acestea îmi împart timpul tot între literatură și știință: între Noaptea cercetătorilor, un eveniment european ce se întâmplă simultan în peste 350 de locații și FILIT – Festivalul Internațional de Literatură și Traducere. Cele două evenimente se întâmplă la câteva zile unul după altul. Mă plictisesc foarte rar.