De ce se face noapte?
atelier junior
Dacă există părinte pe lumea asta care nu a primit această întrebare de la copilul său de 2-3-4 ani, noi ne facem mici-mici și dispărem de pe planetă (a! Ce e aia planetă? – într-un episod următor).
Începem seria unor ateliere de „științele naturii” le-am numit noi, în care încercăm să explicăm lucruri științifice copiilor curioși: de ce se face noapte sau unde pleacă soarele și ce e România, ce e oraș și de ce vine Luna după noi?
Sunt întrebări simple cu un răspuns complicat. Așa că, pornind de la o nevoie experimentată, l-am provocat pe Andrei Luca să ne explice în stilul lui ce și cum cu întrebările acestea.
Andrei lucrează în sistemul Montessori unde predă și geografie copiilor folosind metode atractive și potrivite pentru ca cei mici să înțeleagă.
Așadar, copiii curioși cu vârste între 2,5 și 6 ani (preșcolari) sunt invitați alături de părinți să vină să afle De ce se face noapte.
Iată ce spune Andrei despre atelier:
Sunt un fan al naturii. Sunt multe lucruri în natură pe care copiii nu le înțeleg, dar despre care sunt curioși să afle. De multe ori nu e potrivit să le explicăm logic și rațional ce se întâmplă, ci poate e mai ușor de spus o poveste sau de făcut un experiment.
În loc să îi explici copilului despre cum cad frunzele toamna, mai bine ia-l de mânuță și du-l într-o pădure și explorați copacii care își pierd frunzele toamna.
La Atelierul de „Științele naturii” îmi propun să răspund curiozității copiilor și aștept și de la ei întrebări suplimentare pentru viitoare ateliere.
- Educator : Andrei Luca
- Loc : Iași, sediul Crilia
- Când : 6 octombrie 2018
- Interval orar : 10.00-11.00
- Grup maxim : 10 copii
- Preț : 30 lei/copil