“Haters gonna hate” orice ar fi, oriunde ar fi. Bănuiesc că nici voi nu vă amintiți cu drag de prezentările în fața clasei din liceu, momente în care unii colegii căscau, își găseau câte ceva de făcut, râdeau sau orice altceva, iar alții, atenți fiind, se credeau la vânătoare și mereu aveau ceva de comentat sau de întrebat, numai de dragul de a te încurca.

De aceea am cerut dintotdeauna să prezint din bancă. Vroiam să evit aceste momente în care mă simțeam penibil, cu toate privirile încruntate ațintite spre mine. Oricum colegii nu ar fi fost atenți, de ce să mă chinui? Și asta nu e valabil doar pentru liceu, ci pentru orice moment în care trebuie să vorbim în public. Avem lucruri faine și importante de zis, știu, ne-am pregătit bine, dar la ce bun dacă nu are cine să ne asculte?

E păcat să ne dăm bătuți în fața unui public dificil. Acum suntem mari, nu ne mai putem ascunde în bancă bâlbâindu-ne. Nu ar fi frumos să știm cum să îi facem pe oameni să ne asculte cu atenție și cu frunțile descrețite? Știu că da. Hai să încercăm să înțelegem cum se face asta și cum să scăpăm de frica vorbitului în public, vreți? Păi hai la training!

Vă pupă Crilianul Jucăuș!